سبکهای طراحی داخلی چگونه اند؟
طراحی و فضای داخلی ساختمانها باید متناسب با نیاز ساکنین انتخاب و چیده شوند. به عنوان مثال در فضای کار و اداره، دکورسیوان داخلی باید به گونه طراحی و چیده شود که کارکنان و پرسنل را برای کار ترغیب نمایند و عامل حواس پرتی آنها نباشد. این در حالی است که سبک طراحی اتاقهای پذیرایی با اشپزخانه متفاوت است. بنابراین میتوان گفت هر فضایی با توجه به نوع کاربرد آن، چیدمان متفاوتی را میطلبد.
• شرکتهای طراحی داخلی
شرکتهایی که در زمینه طراحی چیدمان داخلی و دکوراتیو فعالیت میکنند، براساس نیاز مشتریان و سفارشات آنها، کار طراحی را بر عهده میگیرند. یکی از مهم ترین ابزارهای شرکتهای طراحی داخلی، ارائه نمونه کارها به آنها میباشد. کتابچه دستی یا پورتفولیو که حاوی تعدادی از کارهای دکوراسیون داخلی است، در اختیار مشتریان قرار میگیرد تا نمونه سبک طراحی داخلی را در اختیار آنان قرار دهد. برای ساخت نمونههای طراحی داخلی چندین مرحله نیاز است که عبارتند از:
1- ساخت پورتفولیوی دستی و یا آنلاین
پورتفولیو یا کتابچه میتواند به دو صورت دستی و اینترنتی انجام شود. در این کتابچه، آلبومی از تصاویر فضاهای داخلی درج میشود که کم حجم و قابل حمل است. برای ساخت پورتفولیوی آنلاین، شرکتها در سایتهای رایگان ایرانی و خارجی که به این منظور به وجود آمده اند، عضو میشوند و برای پورتفولیوی دستی خود پوشه ای با بدنه ای مقاوم تهیه می کنند.
2- تهیه تصاویر قبل از اجرای پروژه
مشتریان قبل از طراحی داخلی با شرکتهایی که در این زمینه فعالیت دارند، مشورت میکنند. متخصصان شرکتهای طراحی داخلی با تصویربرداری از زوایای بسته محیط، نور، مساحت و .... طرح اولیه ای از آن تهیه و سپس کار نهایی را با استفاده از سیستم طراحی میکنند. در پایان تصاویری ایجاد میشود که پیش بینی پروژه است. در پایان و با اجرای پروژه نیز میتوان تصاویر زیبا و واقعی از زوایا تهیه نمود.
3- انتخاب تصاویر
تصاویری که برای پورتفولیوها انتخاب میشوند با توجه به زاویهها، نورپردازی، رنگ و ... بوده و هماهنگی و تضاد در آن دخیل است. تعداد 7 تا 10 تصویر برای ایجاد یک سبک، کافی است.
4- توضیحات تصاویر
زمانی که مشتریان در پورتفولیوها تصاویر را مشاهده میکنند، نیاز به راهنما دارند. در این صورت بهتر است توضیحات دکوراسیون داخلی در زیر هر یک از تصاویر نوشته شود. این نوشتهها شامل ترکیب رنگ، چرایی انتخاب رنگهای نامتناسب، موارد کاربرد هر یک از اجزای دکوراسیون و ... میباشد.
5- استفاده از طرحهای مدرن
پورتفولیوها باید مدام بروزرسانی شوند. شرکتها نمی خواهند مشتریان نسبت به کار و اسلوب طراحی آنها بدبین باشند. بنابراین واجب است تا با شرایط روز دنیا پیش روند. برخی سبکها در جهان شناخته شده تر هستند و به عنوان سبکهای برتر جهان معرفی شده اند. در زیر به این نوع سبکها و چرایی موفقیت آنها میپردازیم.
• دکوراتیو مطابق با طراحی مراکشی
در طراحی، استفاده از رنگ اهمیت زیادی دارد و جلوه خاصی به چیدمان میدهد. رنگهایی که در طراحی مراکشی استفاده میشود، عمدتا از آبی فیروزه ای، سبز و سفید است. بر این اساس طراح سعی میکند تا تمامی تابلوها، چراغها، فانوس، آثاری هنری، کف پوش و ... را با این رنگها مطابقت دهد. در عین حال سبک معماری مراکشی نمایانگر سنت و فرهنگ کشور مراکش بوده که نمادهای این کشور در آن دخیل است. استفاده سایبانهای نصب شده بر روی سکوها چوبهای منبت کاری شده، کاشیهای سنتی این کشور و ... همگی یک نوع طراحی زیبا براساس سبک مراکشی را ایجاد میکند.
• دکوراتیو مطابق با طراحی ژاپنی
ژاپن کشوری دربر گیرنده عناصر سنتی و مدرن است و بنابراین سبکهایی که به شیوه ژاپنی طراحی میشوند، کلیات را به همان شیوه اجرا و تنها در رنگ و جزئیات تغییراتی ایجاد میشود. استفاده از دربهای کشویی، میزهای کوتاه، کف پوشهای حصیری، اتاقها پوشیده از تاتامی و رنگهای طبیعی و خنثی، از جمله مواردی است که در این نوع سبک متداول می باشد. همچنین نقوشی که برای طراحی بر روی دیوارها استفاده میشود، براساس فرهنگ سنتی است.
• دکوراتیو مطابق با طراحی چینی
طراحی چینی رمانتیک است و طرفداران زیادی در جهان دارد. این نوع طراحی براساس طبیعت بوده و میتواند برای محیطهایی که نیاز به انرژی خاصی دارند از قبیل اتاقهای پذیرایی استفاده شود. آب، چوب، فلز، آتش از عناصر مهم طراحی دکوراسیون در چین است. رنگها نیز اهمیت زیادی در سبک چینی دارند. بیشتر رنگهایی که یادآور آتش هستند در این سبک استفاده میشوند از جمله رنگهای طلایی، زرد، قرمز و مشکی.
• دکوراتیو مطابق با طراحی مصری
مصر کشوری با تمدن چندین هزارساله و اثار به جا مانده از عصر باستان و فراعنه که هر نوع هنری که با نقاشیهای این دوره منقش شود، به نوعی یادآور طراحی مصری است. طراحی مصری با سنگها، ستون، پنجره، مقابر، نقاشیهایی با رنگهای تند و لعاب دار، کنده کاریهای روی دیوار و ... سر و کار دارد. در این طراحی از رنگهای درخشان و فریبنده استفاده میشود. استفاده از تصاویر فراعنه و استفاده از تابلوهایی با این تصاویر، در دکوراسیون مصری چشم نوازی میکند.
• دکوراتیو مطابق با طراحی هندی
در طراحی و چیدمان هندی، رنگهای تند و گرم، بیشتر از هر چیز دیگری به چشم میخورد. استفاده از نقاشیها و مجسمههای فیل، قراردادن اشیای کوچک و تزئینی همچون قلیان، شطرنج، چهل تکههای زر دوزی شده، وجود مندیر (معبد خانگی)، از جمله مشخصههای این نوع سبک است.
• دکوراتیو مطابق با طراحی اروپایی
سبک اروپایی از سه فرهنگ ایتالیا، فرانسه و اسپانیا تاثیر پذیرفته است. در سبک فرانسوی طرحهای روستیک و سلطنتی به چشم میخورد که رنگهایی چون قرمز، طلایی، سبز و آبی بیشترین کاربرد را دارند. در سبک اسپانیایی تضاد عنصر اصلی طراحی بوده که در آن سادگی و تجمل در یکجا جمع شده است. در سبک روم، استفاده از تزئینات اهمیت زیادی دارد. از جمله کاربرد طاقچههای نیم دایره، دیوار موزاییک شده، آب نما، استخر، پارچههای منقوش و استفاده از تصاویر گلادیاتورها به عنوان قطعات موزاییک شده از ویژگیهای این سبک میباشد.